تاريخ : پنج شنبه 29 اسفند 1392 | 22:21 | نویسنده : medi |

این علم دانشی میان رشته ای است که به تبعات دیگر شاخه های مختلف علوم چون بیولوژی ، شیمی ، فیزیک ، ریاضیات،آمار ، کشاورزی ، آب و هوا شناسی ، مینرالوژی ، ایمونولوژی ، اپیدمیولوژی ، پاتولوژی و پزشکی جغرافیایی می پردازد.

زمین شناسی پزشکی ، مطالعه اثر زمین و عوارض آن برروی سلامت انسان ، حیوان و گیاه است . از گذشته دور تاثیر عواملی چون آب و هوا ، میزان رطوبت ، دما و ارتفاع و دیگر عوامل محیطی برروی، انسانها شناخته شده است. این علم دانشی میان رشته ای است که به تبعات دیگر شاخه های مختلف علوم چون بیولوژی ، شیمی ، فیزیک ، ریاضیات،آمار ، کشاورزی ، آب و هوا شناسی ، مینرالوژی ، ایمونولوژی ، اپیدمیولوژی ، پاتولوژی و پزشکی جغرافیایی می پردازد. بررسی و تفحص در هرشاخه از این علم، دنیای وسیعی ازاجزاء بهم پیوسته ومرتبط با کل را به ما می نمایاند .با کشف قوانین حاکم بر این ارتباط ، به ماهیت کلی هدف زمین شناسی پزشکی می رسیم که این هدف همان شناخت عوامل ژئوژنیک و تأثیر بر سلامت موجودات زنده است .

همانگونه که پوسته زمین از عناصر مختلف تشکیل یافته است اعضاء و اندام های موجودات زنده نیز از عناصر مختلف بوجود آمده اند. برای مثال بیش از ۹۹ % وزن اندام های انسانی از ۶ عنصر اکسیژن ، کربن ، هیدروژن ، نیتروژن ، کلسیم و فسفر تشکیل یافته است . برپایه مطالعات انجام شده دو گروه اصلی از عناصر اهمیت ویژه ای درسلامت و بهداشت انسان دارند . گروه اول ، عناصر ضروری و حیاتی شامل آهن ، منیزیم ، پتاسیم ، کلسیم ، روی ، مس ، یّد ، سلنیم ، فلورئور است . گروه دوم شامل عناصری است که در مقادیر بسیار کم ، اثرات فیزیولوژیکی زیان­آوری ایجاد می­نمایند که عبارتند از کادمیم ،آلومینیوم ، ارسنیک ، سرب ، جیوه و برخی از ترکیبات اورانیوم.

بنابراین فرآیندهای بیولوژیک ، این عناصر را برای انجام وظایف بیوشیمیایی خاص و ضروری برای ادامه حیات بکار می گیرند.برخی از این عناصر، نقش مهمی در متابولیسم عادی وعملکردهای فیزیولوژیک درانسان دارند مثلاً کلسیم ، فسفر، فلوئور ومنیزیم نقش مهمی در عملکردهای ساختاری استخوان و غشاء سلولی دارند. برخی از این عناصر مثل روی، مس ، سلنیم ، منگنز و مولیبدن ، از اجزاء ضروری آنزیم ها بوده ویا به عنوان حامل آهن برای لیگاندها در متابولیسم عمل می نماید . گروهی نیز همانند یّد و کروم ، در ساختار اصلی هورمون ها شرکت دارند . بنابراین عناصر در چرخه طبیعی حیات از طریق خاک ، آب و گیاه وارد سیستم بدن موجودات زنده می شوند .

لذا با توجه به به اهمیت این علم نوین و نیاز کشور سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور در تاریخ ۹/۱۲/۱۳۸۳ مبادرت به ایجاد واحد اجرای پژوهش های

زمین شناسی پزشکی نموده است .

اهم شرح وظایف طرح اجرای پژوهشهای زمین شناسی پزشکی :



ادامه مطلب
تاريخ : پنج شنبه 28 اسفند 1392 | 1:21 | نویسنده : medi |

دید کلی

 همه میکروارگانیسمها از جمله باکتریها تحت تاثیر عوامل محیطی قرار دارند. عوامل محیطی بر رشد ، تکثیر و مرگ باکتریها تاثیر می‌گذارند. بعضی از باکتریها حرارت بالا و برخی حرارت پایین را دوست دارند. تغییرات PH یعنی تغییر غلظت یون هیدروژن در محیط زندگی باکتریها ، بر روند زندگی باکتریها موثر است. بطور کلی هر باکتری خواهان یکسری شرایط اپتیمم برای زندگانی است که در صورت عدم تامین آن شرایط ، زیست آن با مشکل مواجه شده و به زودی از بین خواهد رفت. گرما میدان حرارتی که در آن باکتریها رشد می‌کنند از چند درجه زیر صفر تا حدود 80 درجه می‌باشد. گاهی باکتریها را از روی این میدان حرارتی به سه گروه تقسیم بندی می‌کنند. باکتریهای سرما دوست فراوان هستند.



ادامه مطلب
تاريخ : پنج شنبه 22 اسفند 1392 | 1:10 | نویسنده : medi |

براي شناسائي ميكروارگانيسم‏ها دانستن ويژگيهاي زير ضروري است . 

1-  حركت

2-  شكل، اندازه و چگونگي قرار گرفتن سلول ميكروارگانيسم‏ها نسبت به يكديگر

3-  واكنش گرم ( مثبت يا منفي )

4-  بودن يا نبودن آندسپور ـ كپسول ـ تاژك

5-  واكنش زيل نلسن و رنگ آميزي اختصاصي ديگر ( در صورت لزوم )

ويژگيهاي ظاهري پرگنه(كلني) :



ادامه مطلب
تاريخ : پنج شنبه 15 اسفند 1392 | 1:6 | نویسنده : medi |
.: Weblog Themes By BlackSkin :.